Uwielbiamy skrzydełka,sobota bez nich to wielka strata.Muszą być i koniec.Na specjalne okazje robimy faszerowane pieczarkami,które pojawiły się już na blogu lub te,które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia
Składniki:
- ok 15-20 skrzydełek
- ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka)
- 1-1,5 cebuli
- jajko
- czosnek
- sól,pieprz
- przyprawa do kurczaka
- czubryca czerwona
- przyprawa do mięsa wieprzowego(u mnie bezglutenowa)
W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min.
Serdecznie polecam Wam skrzydełka tak przygotowane,z pewnością każdemu posmakują.
u mnie w domu faszerowane skrzydełka zawsze robią furorę :)
OdpowiedzUsuńoj tak,u mnie również...impreza bez faszerowanych skrzydełek? nie,znajomi sami pytają czy będą...
Usuń