piątek, 18 września 2015

KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI

  Kotleciki rybne chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych.
Składniki:
  •  50 dag filetów z dowolnej ryby
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
  • jajko 
Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą.
Filety zmielić w maszynce,połączyć razem z podsmażonymi pieczarkami,wyciśniętym czosnkiem,dodać 1-2 jajka,3-4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy wg uznania.Z masy formować okrągłe,płaskie kotlety.Panierować w bułce tartej z obu stron.Usmażyć na złoto na mocno rozgrzanym oleju.


2 komentarze:

  1. Bardzo apetyczne! Chętnie bym ich spróbowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo,są naprawdę smaczne.Warto spróbować..serdecznie polecam

    OdpowiedzUsuń