Spód:
- 250g herbatników
- 100g masła
- 2 łyżeczki wody
- 350g mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 2 op.galaretki cytrynowej
- 300-400g winogron,najlepiej bezpestkowych
- 2 op.galaretki o smaku kiwi lub agrestu
- winogrona do dekoracji
Masa mleczna: Galaretki rozpuścić w szklance wody.Mleko-koniecznie schłodzone ubić mikserem na sztywno.Ciągle ubijając wlewać powoli ostudzone,lekko tężejące galaretki.Na końcu połączyć z winogronami.Tak przygotowaną mleczną masę wylać na spód z ciastek i wstawić do lodówki.
Galaretki o smaku kiwi rozpuścić w 2,5 szkl wody,tężejące wylać na mleczną piankę.
Gotowe ciasto można udekorować owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz