Składniki:
- ok 1 kg szynki ( ewent łopatki)
- 2duże cebule
- 1 duża marchewka
- 2 kiszone ogórki
- 3-4 liście laurowe
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 3-4 ząbki czosnku
- sól,pieprz
Cebulę pokroić w plastry,wrzucić ją na tłuszcz po smażeniu mięsa,dodać marchew i por pokrojone w kostkę - wszystko razem zeszklić,ułożyć mięso i zalać go wodą by było lekko przykryte. Następnie dorzucić liście laurowe,majeranek,pieprz ziołowy oraz zmiażdżony czosnek.
Dusić wszystko ok 20 min,następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki.Całość dusić aż mięso będzie miękkie.Pod koniec doprawić wszystko wg uznania.
This is a great hearty dish for winter, https://www.essay-editor.net/blog/how-to-be-the-online-essay-proofreader that gets a piquant taste thanks to these crunchy pieces of cucumber.
OdpowiedzUsuń