wtorek, 10 marca 2020

CZERWONA KAPUSTA Z WĘDZONYM BOCZKIEM

    Czerwona kapusta na ciepło to smaczny dodatek do drugiego dania.
    Dziś zapraszam po przepis z wędzonym boczkiem - ten zapach,który się w kuchni roznosi, musicie się sami przekonać.


Składniki:

  • główka czerwonej kapusty
  • 2 cebule
  • 25-30 dag wędzonego boczku
  • cytryna
  • cukier do smaku
  • sól,pieprz
Kapustę poszatkować,ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny.
Gdy kapusta będzie miękka odcedzić i skropić sokiem  cytryny.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć na patelni. Gdy będzie już podsmażony dodać cebulę drobno pokrojoną, smażyć dalej. 
Wszystko połączyć ze sobą,doprawić do smaku solą,pieprzem oraz cukrem.
Podawać na gorąco.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz