środa, 2 września 2020

MAKARON ZE SZPINAKIEM I PARMEZANEM

   Jeśli nie macie ochoty stać długo w kuchni to polecam szybki i pyszny obiadek. Wystarczy ugotować makaron,podsmażyć cebulkę,dodać szpinak ,resztę składników i gotowe. Prawda że proste ? A jakie smaczne 😍

Składniki:

  • ok 150 g makaronu np penne
  • ok 200 g szpinaku 
  • mała cebulka
  • 3 duże ząbki czosnku 
  • ok 50 g parmezanu 
  • 1/3 szklanki śmietany 30%
  • sól,pieprz 
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu . 
W tym czasie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażany na maśle klarowanym. Dodajemy umyty i osuszony szpinak i smażymy,aż zwiędnie. Wlewamy śmietankę,dodajemy sól,pieprz oraz przeciśnięty przez praske czosnek Gotujemy ok 1 minuty. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy niewielką ilość wody przegotowanej. Pod koniec dodajemy ugotowany makaron i starty parmezan . Mieszamy i obiad gotowy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz