Składniki:
- 200-300 g fileta z kurczaka,indyka
- cebula ( u mnie czerwona)
- 5 łodyg selera naciowego
- pół puszki ananasa
- pół puszki kukurydzy bądź jedna mała
- kawałek pora
- 2 łyżki majonezu
- sól,pieprz
- przyprawa gyros
Następnego dnia posiekać drobno cebulę i podsmażyć na patelni razem z filetem. Wystudzić.
Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy.Ananasa pokroić w kostkę,pora umyć,również pokroić w drobną kostkę. seler naciowy umyć,pokroić w plasterki.
Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą,doprawić solą,pieprzem,dodać majonez - wymieszać i odstawić na parę godzin by smaki się połączyły.
Sałatki nie wychodzi szczególnie dużo wiec jeśli chcecie zrobić na imprezę to radzę z podwójnej porcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz