Składniki:
- ok 60 - 70 dag filetów z kurczaka
- 20 dag startego sera żółtego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka majonezu
- 3 jajka
- sól,pieprz
- 1 łyżeczka ostrej papryki ( ewentualnie łagodna )
- 1 łyżeczka czerwonej czubrycy ( ewentualnie ulubiona przyprawa do kurczaka)
Filety podzielić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić. Wmieszać je do przygotowanego ciasta serowego i odstawić na 30 min do lodówki.
Schłodzone mięsko smażymy partiami na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,po czym przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku ok 10-15 min w 150st.C.
Filety wraz z ciastem serowym wykładałam na patelnię rączkami. Trzeba więc trochę się pobrudzić,ale warto.Można pomagać sobie trochę łyżką. Na początku może się też wydawać,że ciasta będzie mało,ale pamiętajcie,że głównym składnikiem jest ser,który przecież się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz