Biszkopt :
- 6 jajek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 500 g zmielonego białego sera
- 500 g kremówki
- 8 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
- puszka brzoskwiń
Masa adwokatowa:
- 500 ml mleka
- 1 szklanka adwokatu
- 5 łyżek cukru
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- kostka masła
Dodatkowo:
- tabliczka czekolady
Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodając cukier i żółtka. Następnie dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie i przelać do dużej prostokątnej foremki.
Piec ok 30 min w 180. st.C. Ostudzony biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń.
Masa serowa: Schłodzoną kremówkę ubić,pod koniec dodać cukier puder. Krem starannie połączyć z białym serem oraz rozpuszczoną żelatyną. Pod koniec wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt.
Masa adwokatowa: Mleko połączyć z cukrem i adwokatem - ugotować w nim budynie, ostudzić.
Miękkie masło połączyć z budyniem. Gotowy krem wyłożyć na masę serową. Udekorować startą czekoladą.