Składniki:
- pierś z kurczaka
- paczka słonych krakersów
- jogurt naturalny bądź maślanka
- sól,pieprz,czosnek,ewentualnie papryka
Do miski wlać jogurt,dodać 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,sól,pieprz,paprykę - wymieszać i włożyć mięso.Odstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin.
Krakersy pokruszyć,wysypać na talerz. Kawałki mięsa wyjmować z marynaty, obtaczać w krakersach. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w 180st.C ok 20-25 min.
Moje nuggetsy podałam z domowym ketchupem, ale równie dobrze smakują z sosem czosnkowym.
W płatkach kukurydzianych widziałam, ale w krakersach powiem szczerze nie, a to ciekawa opcja! :)
OdpowiedzUsuńSuper,cieszę się,że akurat u mnie się o tym dowiedziałaś 😍 akurat to moje ulubione nuggetsy 😍
Usuń