wtorek, 9 stycznia 2018

NUGGETSY W KRAKERSACH

    Nuggetsy to świetna przekąska na imprezy jak również smaczny obiad.


Składniki:
  •  pierś z kurczaka
  • paczka słonych krakersów
  • jogurt naturalny bądź maślanka 
  • sól,pieprz,czosnek,ewentualnie papryka
Mięso pokroić w paseczki bądź większe kawałki ( w zależności czy chcemy serwować nuggetsy jako przekąskę czy mięsko na obiad).
Do miski wlać jogurt,dodać 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,sól,pieprz,paprykę - wymieszać i włożyć mięso.Odstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin.
Krakersy pokruszyć,wysypać na talerz. Kawałki mięsa wyjmować z marynaty, obtaczać w krakersach. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w 180st.C ok 20-25 min.


Moje nuggetsy podałam z domowym ketchupem, ale równie dobrze smakują z sosem czosnkowym.

2 komentarze:

  1. W płatkach kukurydzianych widziałam, ale w krakersach powiem szczerze nie, a to ciekawa opcja! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super,cieszę się,że akurat u mnie się o tym dowiedziałaś 😍 akurat to moje ulubione nuggetsy 😍

      Usuń