Składniki:
- 4 - 5 białych kiełbasek surowych bądź parzonych
- 2 - 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- sól,pieprz kolorowy
- 3 - 4 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 szklanki piwa
Pokrojoną w piórka cebulę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,łyżeczką majeranku,olejem,solą,pieprzem oraz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.
Połowę cebuli ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia, położyć kiełbaski ( jeśli są parzone można je ponacinać ), przykryć resztą cebulki i polać piwem. Na górę posypać jeszcze majerankiem i kolorowym pieprzem.
Kiełbaski włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na ok 50 min,co jakiś czas odwracając by kiełbaski w miarę równomiernie się zrumieniły. Przed końcem można zwiększyć temperaturę,jeśli lubicie bardziej przypieczoną skórkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz