wtorek, 14 kwietnia 2015

ROLADKI SCHABOWE NADZIEWANE KAPUSTĄ KISZONĄ

   Roladki schabowe nadziewane kapustą kiszoną to bardzo smaczne i proste danie na obiad.Podałam je z ogóreczkiem kiszonym i duszoną marchewką.Same pyszności,naprawdę polecam spróbować.


Składniki na 6 szt:
  • 6 kotletów schabowych
  • 30-35 dag kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
Kotlety rozbić  i doprawić solą,pieprzem.
Kapustę ugotować,odlać wodę i drobno pokroić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach.Chwilkę poddusić.Następnie dodać kapustę i całość dusić jeszcze ok 10 min.Farsz doprawić na ostro.
Na każdy płat mięsa rozłożyć przygotowane nadzienie,zwinąć w kształt rolady i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.



  Mam nadzieję,że roladki wyglądają na tyle apetycznie,ze skorzystacie  z przyjemnością z tego przepisu.Naprawdę polecam i życzę smacznego.

2 komentarze:

  1. wygląda świetne, zapewne tak też smakuje :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo za miłe słowa.Zapewniam,że smakuje wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń