Składniki na 6 szt:
- 6 kotletów schabowych
- 30-35 dag kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól,pieprz
Kapustę ugotować,odlać wodę i drobno pokroić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach.Chwilkę poddusić.Następnie dodać kapustę i całość dusić jeszcze ok 10 min.Farsz doprawić na ostro.
Na każdy płat mięsa rozłożyć przygotowane nadzienie,zwinąć w kształt rolady i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Mam nadzieję,że roladki wyglądają na tyle apetycznie,ze skorzystacie z przyjemnością z tego przepisu.Naprawdę polecam i życzę smacznego.
wygląda świetne, zapewne tak też smakuje :*
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za miłe słowa.Zapewniam,że smakuje wyśmienicie
OdpowiedzUsuń