wtorek, 13 października 2015

FILET Z KURCZAKA Z SEREM I CZERWONĄ CEBULĄ

  Pyszny,soczysty filet z kurczaka o wyrazistym smaku.Czerwona cebula jest doskonałym dodatkiem do delikatnego kurczaka gdyż jest nieco ostrzejsza niż biała a zalewa ze śmietany chroni mięso przed wysuszeniem podczas smażenia,zapewnia mu soczystość i miękkość.
Składniki na 2 osoby:
  •  podwójna pierś z kurczaka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • czerwona cebula
  • ser mozzarella
  • pieprz biały i ziołowy,sól
  • słodka papryka mielona
  • czosnek
  • śmietana
  • bazylia
Naciąć pojedynczego fileta  wzdłuż na kieszeń,rozbić delikatnie tłuczkiem.Nasmarować ząbkiem czosnku,solą,pieprzem ziołowym,białym i papryką słodką.Nafaszerować plastrem sera żółtego,krążkami czerwonej cebuli,posypać mozzarellą i spiąć wykałaczką.Przyrządzić zalewę ze śmietany połączonej z 2 -3 ząbkami czosnku i bazylią.Polać nią filety i pozostawić na 20 min.Wyjąć filety z zalewy i smażyć ok 5-8 min z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz