Pyszny,soczysty filet z kurczaka o wyrazistym smaku.Czerwona cebula jest doskonałym dodatkiem do delikatnego kurczaka gdyż jest nieco ostrzejsza niż biała a zalewa ze śmietany chroni mięso przed wysuszeniem podczas smażenia,zapewnia mu soczystość i miękkość.
Składniki na 2 osoby:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 plasterki sera żółtego
- czerwona cebula
- ser mozzarella
- pieprz biały i ziołowy,sól
- słodka papryka mielona
- czosnek
- śmietana
- bazylia
Naciąć pojedynczego fileta wzdłuż na kieszeń,rozbić delikatnie tłuczkiem.Nasmarować ząbkiem czosnku,solą,pieprzem ziołowym,białym i papryką słodką.Nafaszerować plastrem sera żółtego,krążkami czerwonej cebuli,posypać mozzarellą i spiąć wykałaczką.Przyrządzić zalewę ze śmietany połączonej z 2 -3 ząbkami czosnku i bazylią.Polać nią filety i pozostawić na 20 min.Wyjąć filety z zalewy i smażyć ok 5-8 min z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz