piątek, 2 grudnia 2016

RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM

      Do Świat zostało jeszcze trochę czasu,ale postanowiłam,że podzielę się z Wami przepisem na pyszną rybkę.Jeśli znudziła się Wam ryba po grecku bądź szukacie czegoś nowego to z ten przepis jest idealny.Najlepiej smakuje gdy rybka i sos są gorące.


Składniki:
  •  ok 80 dag filetów z dorsza,mintaja
  • 3 czerwone papryki
  • 3 cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • ok 1/2 l pikantnego ketchupu
  • sól,pieprz
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.  Usmażyć pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę i pieczarki pocięte na plastry. Wymieszać cebulę,paprykę i pieczarki z ketchupem,doprawić do smaku solą,pieprzem.
filety opłukać,odsączyć na papierowym ręczniku.Pokrojoną na kawałki rybę oprószyć solą,pieprzem - można obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złocisty kolor.
Układać na półmisku warstwami - na zmianę ryba i sos ketchupowy.


Przepis znalazłam parę lat temu w jednej z książek s.Marii i od tego czasu zagościł u Nas na stałe. Często robię na obiad - filet w całości i pierzynka w sosie - pyszności.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz