Biszkopt ciemny:
- 7 jajek
 - 1 szkl cukru
 - 3/4 szkl mąki pszennej
 - 2-3 łyżki kakao
 - łyżeczka proszku do pieczenia
 
Masa budyniowa:
- 1/2 l mleka
 - 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
 - 25 dag masła
 - 3 łyżki cukru kryształu
 
Masa truskawkowa:
- ok 700 g truskawek(mogą być mrożone)
 - 2 galaretki truskawkowe
 
Masa śmietankowa:
- 1/2 l śmietany kremówki
 - 1 galaretka truskawkowa lub 2 śmietan-fix
 - 1-2 łyżki cukru pudru
 
Dodatkowo:
- duża paczka okrągłych biszkoptów
 - 2 galaretki truskawkowe
 - truskawki na wyłożenie na wierzch
 
Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe
Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami na górze jest przepyszne.Koniecznie spróbujcie póki jeszcze sezon na truskawki.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz