Składniki:
- 35-40 dag zielonej fasolki szparagowej
 - 2 plastry wędzonego boczku
 - 1 cebulka
 - 20 dag pomidorków cherry bądź koktajlowych
 - 2 - 3 łyżki oleju
 - pieprz
 - 1 łyżeczka czubrycy zielonej
 
Umytą i oczyszczoną fasolkę szparagową gotować ok 8-10 min, następnie osączyć na sicie.
Rozgrzać patelnię z 1 łyżką oleju. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię. Zrumienić boczek,dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i przesmażyć na jasnozłoty kolor.
N patelnię z boczkiem wrzucić fasolkę szparagową i wlać jeszcze 1 łyżkę oliwy. Wymieszać i dorzucić przekrojone na pół pomidorki. Doprawić pieprzem oraz czubrycą zieloną. Wymieszać.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz