Składniki:
- 6 kotletów z szynki wieprzowej
 - 50 dag pieczarek
 - 2 cebule
 - 30 dag mielonego mięsa
 - mały kawałek papryki czerwonej
 - 1 jajko
 - 2 łyżki przecieru pomidorowego
 - sól,pieprz
 
Szynkę umyć,osuszyć i rozbić na płaty. Oprószyć solą i pieprzem. 
Pieczarki oczyścić. 20 dag drobno posiekać a resztę pokroić w grubsze plasterki.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Połowę przesmażyć z posiekanymi drobno pieczarkami.
Masę połączyć z mięsem mielonym, posiekaną papryką oraz jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Przygotowany farsz rozsmarować na kotletach i zwinąć w roladki. Całość spiąć lub obwiązać sznurkiem. Obsmażyć na smalcu i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 
Na patelni przesmażyć resztę pieczarek z cebulą, pod koniec dodać 1 łyżkę mąki, 1/2 l wody bądź wywaru, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz - rozmieszać . Zalać roladki i wstawić do piekarnika na 45 min w 180.st.C 
Smacznego !!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz