wtorek, 27 marca 2018

JAJKA FASZEROWANE AWOKADO

    Pyszne jajka faszerowane awokado - doskonałe na świąteczny stół.


Składniki:

  • 4 jajka 
  • 1 awokado 
  • 2 łyżeczki soku z cytryny 
  • szczypiorek 
  • sól,pieprz 
  • 1 łyżka majonezu
Jajka ugotować na twardo,wyjąć,włożyć do zimnej wody i odstawić do wystygnięcia.Obrać,przeciąć na pół i wydrążyć żółtka.
Awokado umyć,osuszyć i usunąć pestkę.Miąższ wydrążyć,pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. 
Szczypiorek posiekać. Część szczypiorku wymieszać z pokrojonymi żółtkami,awokado - dodać majonez,sól i pieprz. Napełnić białka. Wierzch posypać resztą szczypiorku . 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz