Moją przygodę z blogowaniem postanowiłam zacząć od przepysznego udźca z indyka.Można wykorzystać do obiadu ale też zwinąć jako roladę i na kanapeczki.Nam bardzo smakuje,zawsze się nim rozkoszujemy.Spróbujcie a z pewnością nie pożałujecie.
Składniki
-  udziec z kością
 
-  sos sojowy
 
-  4-5 ząbków czosnku
 
- pieprz ziołowy
 
- papryka ostra
 
- 3 liście laurowe
 
-  4 ziela angielskie
 
- majeranek 
 
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą,dodajemy olej rzepakowy,około pół szklanki i smarujemy mięso.Najlepiej zamarynowanego udźca zostawić na noc wtedy smaki fajnie się przegryzą.Następnego dnia mięso razem z zalewą wsadzamy do rękawa  i pieczemy w 180C.W zależności od tego jak duży mamy kawałek pieczemy ok 2 godz,mięso ma być miękkie i odchodzić dobrze od kości.Ostatnie 10min podkręcam temperaturę,rozcinam rękaw i spiekam skórkę by była chrupiąca.
  Tym sposobem pierwsze koty za płoty.Mam nadzieję,ze moje przepisy Wam się spodobają i często będziecie mnie tutaj odwiedzać.Polecam Wam serdecznie to mięsko bo jest przepyszne.Smacznego.
 
Dziękuję mam indycze mięso i nie wiem jak go zrobić żeby było smaczne
OdpowiedzUsuńa może jaszcze jakiś przepis na boki