poniedziałek, 4 stycznia 2016

SCHAB POD PIERZYNKĄ Z MAJONEZU I SERA ŻÓŁTEGO

  Znudził się Wam tradycyjny kotlet schabowy? Może poszukujecie czegoś innego? Ten przepis jest właśnie dla Was.


Składniki:
  •  schab b/k w plastrach 4 sztuki
  • 2 duże cebule
  • majonez
  • ser żółty
  • sól,pieprz
 Kotlety schabowe myjemy,nie rozbijamy,przyprawiamy solą i pieprzem.Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną w talarki cebulę,na nią kładziemy przyprawiony schab i smarujemy majonezem całą powierzchnię mięsa.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stC,zapiekamy,aż majonez się zarumieni ok 40 min.Po tym czasie posypujemy żółtym serem i ponownie zapiekamy do rozpuszczenia sera.
  Danie kaloryczne? Owszem,z pewnością nie należy do dietetycznych...ale bez przesady.Czy takie obiady są codziennie? Pewnie,że nie.Sama odkopałam ten przepis,zjadłam ze smakiem i żyję.Uważam,że jedzenie wszystkiego z umiarem nie szkodzi..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz