piątek, 19 lutego 2016

SZPINAK DUSZONY Z POMIDORAMI

  Na diecie dr Dąbrowskiej trzeba poszukać sobie potraw,które będą smakowały.U mnie z całą pewnością jest to duszony szpinak.W sezonie korzystam z pomidorów,natomiast w okresie zimowym,wiosennym używam przetartych pomidorów lub koncentratu pomidorowego własnej produkcji.Zapach jaki unosi się po kuchni jest rewelacyjny,nawet mój mąż zajada się takim szpinakiem więc zawsze robię go więcej.

Składniki:
  •  szpinak
  • pomidory lub przecier pomidorowy
  • czosnek
  • pieprz 
Na patelni teflonowej ułożyć posiekane liście szpinaku,na wierzch drobno ułożyć posiekanego pomidora lub przecier pomidorowy - dusić w sosie własnym.Gdy pomidor da mało soku można dodać łyżkę wody.Doprawić pieprzem i czosnkiem i gotowe.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz