środa, 24 czerwca 2015

SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

  Uwielbiamy skrzydełka,sobota bez nich to wielka strata.Muszą być i koniec.Na specjalne okazje robimy faszerowane pieczarkami,które pojawiły się już na blogu lub te,które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia

Składniki:
  •  ok 15-20 skrzydełek
  • ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka)
  • 1-1,5 cebuli
  • jajko
  • czosnek
  • sól,pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • czubryca czerwona
  • przyprawa do mięsa wieprzowego(u mnie bezglutenowa)
Umyte skrzydełka należy wytrybować a następnie przyprawić :4 wyciśnięte ząbki czosnku połączyć z przyprawą do kurczaka i solą ale tylko wtedy gdy nie ma jej w przyprawie.Smarujemy pojedynczo skrzydełka i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min.


Serdecznie polecam Wam skrzydełka tak przygotowane,z pewnością każdemu posmakują.

2 komentarze:

  1. u mnie w domu faszerowane skrzydełka zawsze robią furorę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak,u mnie również...impreza bez faszerowanych skrzydełek? nie,znajomi sami pytają czy będą...

      Usuń