Składniki na 4 osoby:
- 4 kawałki karkówki wieprzowej na kotlety
 - 2 główki sałaty zielonej
 - 1 duża czerwona cebula
 - 4 duże pomidory
 - 2 długie zielone ogórki lub 4 gruntowe
 - mała puszka kukurydzy
 - oliwa,sól,pieprz
 
Przygotować 4 płytkie talerze.Na każdy nałożyć po 1/2 główki umytej sałaty,lekko rozdrobnionej,jeden pomidor podzielony na 6 lub 8 cząstek,1/2 długiego ogórka lub jeden gruntowy(jeśli mamy swoje możemy tylko umyć i pokroić razem ze skórką) w większą kostkę.Posypać kukurydzą,przykryć cienkimi plastrami cebuli,posolić,popieprzyć i skropić lekko oliwą.Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki.
Można podawać z chrupkim pieczywem.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz