Składniki:
- 35-40 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 plastry wędzonego boczku
- 1 cebulka
- 20 dag pomidorków cherry bądź koktajlowych
- 2 - 3 łyżki oleju
- pieprz
- 1 łyżeczka czubrycy zielonej
Umytą i oczyszczoną fasolkę szparagową gotować ok 8-10 min, następnie osączyć na sicie.
Rozgrzać patelnię z 1 łyżką oleju. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię. Zrumienić boczek,dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i przesmażyć na jasnozłoty kolor.
N patelnię z boczkiem wrzucić fasolkę szparagową i wlać jeszcze 1 łyżkę oliwy. Wymieszać i dorzucić przekrojone na pół pomidorki. Doprawić pieprzem oraz czubrycą zieloną. Wymieszać.