Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- ok 8 pieczarek
- 3-4 pomidory bądź puszka pomidorów
- sól,pieprz,papryka słodka bądź ostra
- suszony tymianek,oregano
Na gorący olej wrzucamy mięso i podsmażamy ok 15 min,po tym czasie przekładamy go do garnka - zalewamy przegotowaną wodą ( ma być zakryte) i dusić na małym ogniu.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę,poddusić osobno w niewielkiej ilości oleju i wrzucić do mięsa.Tak samo podsmażamy pieczarki - aż odparuje z nich woda.dodajemy do mięsa.
Bakłażana umyć,pokroić w kostkę,poddusić ok 10 min,po czym dodajemy pokrojone w kostkę pomidory bez skórki bądź pomidory z puszki. Dodać do mięsa i całość dusić jeszcze ok 15 min.Doprawić solą,pieprzem,ostrą papryką oraz tymiankiem i oregano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz