Moją przygodę z blogowaniem postanowiłam zacząć od przepysznego udźca z indyka.Można wykorzystać do obiadu ale też zwinąć jako roladę i na kanapeczki.Nam bardzo smakuje,zawsze się nim rozkoszujemy.Spróbujcie a z pewnością nie pożałujecie.
Składniki
- udziec z kością
- sos sojowy
- 4-5 ząbków czosnku
- pieprz ziołowy
- papryka ostra
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- majeranek
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą,dodajemy olej rzepakowy,około pół szklanki i smarujemy mięso.Najlepiej zamarynowanego udźca zostawić na noc wtedy smaki fajnie się przegryzą.Następnego dnia mięso razem z zalewą wsadzamy do rękawa i pieczemy w 180C.W zależności od tego jak duży mamy kawałek pieczemy ok 2 godz,mięso ma być miękkie i odchodzić dobrze od kości.Ostatnie 10min podkręcam temperaturę,rozcinam rękaw i spiekam skórkę by była chrupiąca.
Tym sposobem pierwsze koty za płoty.Mam nadzieję,ze moje przepisy Wam się spodobają i często będziecie mnie tutaj odwiedzać.Polecam Wam serdecznie to mięsko bo jest przepyszne.Smacznego.
Dziękuję mam indycze mięso i nie wiem jak go zrobić żeby było smaczne
OdpowiedzUsuńa może jaszcze jakiś przepis na boki