Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 20 dag pieczarek
- 2 średnie cebule
- 2 jajka
- sól,pieprz
- czubryca czerwona
Mięso mielone zmielić w maszynce do mięsa.
Cebule pokroić w drobną kostkę,zeszklić na maśle klarowanym. Dodać pokrojone w plasterki i oczyszczone pieczarki i całość chwilę poddusić.
Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną kaszą,dodać podsmażone pieczarki z cebulą - doprawić do smaku solą,pieprzem oraz czubrycą czerwoną,dodać jajka - wymieszać.
Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Wyrównać powierzchnię.
Piec w 180st.C ok 50 - 55 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz