Kotlet schabowy wcale nie musi mieć tradycyjnej panierki by był smaczny i soczysty. Wystarczy fajna marynata i piekarnik 😍 kotleciki mają intensywny , ciekawy smak - spróbujcie, może i Wam posmakuje 😁
Składniki:- 4 plastry schabu z kością
- 1 płaska łyżeczka nasion kolendry
- 1 płaska łyżeczka białej gorczycy
- 2 łyżeczki pieprzu kolorowego
- 2 szczypty chili
- 1 ząbek czosnku
- Łyżeczka soli
- 2 -3 łyżki oleju
Gorczycę, kolendrę , pieprz,sól i chili dokładnie rozgnieść w moździeżu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę . Wszystkie składniki połączyć ze sobą,dodać olej i wymieszać.
Umyty osuszony schab przełożyć do naczynia,można lekko rozbić, natrzeć powstałą marynatą i wstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin.
Zamarynowane kotlety smażyć na patelni z każdej strony ok 2 minuty . Najlepiej na patelni grillowej.
Następnie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 150 st. C na ok 10-15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz