środa, 17 marca 2021

KOTLETY SCHABOWE W MARYNACIE

    Kotlet schabowy wcale nie musi mieć tradycyjnej panierki by był smaczny i soczysty. Wystarczy fajna marynata i  piekarnik 😍 kotleciki mają intensywny , ciekawy smak - spróbujcie, może i Wam posmakuje 😁

Składniki:
  • 4 plastry schabu z kością
  • 1 płaska łyżeczka nasion kolendry
  • 1 płaska łyżeczka białej gorczycy
  • 2 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 2 szczypty chili 
  • 1 ząbek czosnku
  • Łyżeczka soli
  • 2 -3 łyżki oleju
Gorczycę, kolendrę , pieprz,sól i chili dokładnie rozgnieść w moździeżu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę . Wszystkie składniki połączyć ze sobą,dodać olej i wymieszać. 
Umyty osuszony schab przełożyć do naczynia,można lekko rozbić, natrzeć powstałą marynatą i wstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin. 
Zamarynowane kotlety smażyć na patelni z każdej strony ok 2 minuty . Najlepiej na patelni grillowej.
Następnie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 150 st. C na ok 10-15 min. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz