Dziś propozycja na Wielkanocne śniadanie - jajka w roli głównej. Otulone pyszną szyneczką dojrzewającą smakują wyśmienicie,musicie koniecznie spróbować. Pomysł podpatrzyłam w "Pani domu" , ale zrobiłam po swojemu.
Składniki:
- 4 jajka
- 8 plasterków szynki dojrzewającej
- 2 -3 rzodkiewki
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól,pieprz
- szczypiorek i kiełki rzeżuchy do dekoracji
Jajka ugotować na twardo. Obrać,odciąć 1/4 jajka i delikatnie wydrążyć.Odcięte wydrążone jajka posiekać w drobną kostkę. Umyć rzodkiewki i zetrzeć na grubej tarce. Dodać chrzan oraz majonez,przyprawić solą oraz pieprzem - wymieszać.
Wydrążone jajeczka owinąć plastrami szynki tj jedno jajko dwa plasterki szynki. Na talerzu rozłożyć kiełki rzodkiewki,wyłożyć owinięte jajka - nadziewać pastą jajeczną. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz