Składniki:
- 4 plastry fileta z indyka
- 4 podłużne plastry wędzonego boczku
- ok 12 sztuk zielonych szparagów
- kawałek żółtego sera
- śmietana 30%
- 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
- sól,pieprz
- słodka mielona papryka ( u mnie wędzona)
- zioła prowansalskie
- szczypta gałki muszkatołowej
W tym czasie szykujemy sos: śmietanę łączymy z musztardą,pieprzem,szczyptą gałki muszkatołowej oraz mieloną słodką papryką ( ilość przypraw wg uznania).
Plastry indyka myjemy,lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą,pieprzem oraz słodką papryką wędzoną. Na każdym plastrze indyka kładziemy po 3 szparagi,zwijamy,całość owijamy ściśle boczkiem.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju,wkładamy roladki i obsmażamy je z każdej strony. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia,posypujemy ziołami prowansalskimi oraz polewamy przygotowanym sosem.
Tak przygotowane roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy ok 20 min. Pod koniec roladki posypujemy jeszcze startym serem i zapiekamy do jego roztopienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz