Biszkopt ciemny:
- 7 jajek
- 1 szkl cukru
- 3/4 szkl mąki pszennej
- 2-3 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
- 1/2 l mleka
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
- 25 dag masła
- 3 łyżki cukru kryształu
Masa truskawkowa:
- ok 700 g truskawek(mogą być mrożone)
- 2 galaretki truskawkowe
Masa śmietankowa:
- 1/2 l śmietany kremówki
- 1 galaretka truskawkowa lub 2 śmietan-fix
- 1-2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- duża paczka okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki truskawkowe
- truskawki na wyłożenie na wierzch
Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe
Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami na górze jest przepyszne.Koniecznie spróbujcie póki jeszcze sezon na truskawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz