Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- sałata lodowa
- 2 duże pomidory
- 2 ogórki zielone
- pęczek rzodkiewek
- 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
- 1,5 łyżeczki czubrycy czerwonej
- łyżeczka przyprawy do drobiu
- sos włoski do sałatek
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka czubrycy zielonej ,pieprz
Pomidora i ogórka pokroić w kostkę .Rzodkiewkę w talarki.Sałatę umyć,dokładnie odsączyć i porwać na kawałki.Tak przygotowane składniki przełożyć do wysokiej miski.Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu dodając oliwę i wodę oraz 2 ząbki czosnku,pieprz i zieloną czubrycę,a następnie polać nim sałatkę.Zostawić na ok 15-20 min by się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz