Mało ostatnio kombinuję,ale właściwie nie mam dla kogo. Mąż wiecznie w trasie, a ja? Jak to ja, przekąszę coś tak na szybko i starczy. Może ten tydzień będzie lepszy bo w końcu mężuś trochę pomieszka ze mną :}. W niedzielę zaserwowałam jego ulubionego kotleta i dzielę się swoim sposobem przygotowywania go,polecam bo smacznie i dosyć szybko.
Składniki:
- 4 kotlety wieprzowe ( z szynki)
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera żółtego
- mrożone masło
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól,pieprz
Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć z każdej strony na małym ogniu.Następnie roladki włożyć do brytfanki,dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok 20 min w 160 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz