Składniki:
- ok 20 dag makaronu kokardki
- 1 pęczek zielonych szparagów
- gałązka pomidorków koktajlowych
- mix sałat ( wg uznania)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól,biały pieprz
Szparagi umyć,usunąć zdrewniałe końcówki i gotować ok 10 min w osolonej wodzie.Wyjąć,przelać zimną wodą,osączyć,pokroić w kilkucentymetrowe kawałki.
Pomidorki koktajlowe umyć,przekroić na pół, mix sałat umyć.
W miększej salaterce wymieszać makaron z warzywami,dodać oliwę,ocet oraz sól i pieprz - dokładnie wymieszać.
Smacznego! Dajcie znać czy Wam smakowało,a może jakąś foteczkę zrobicie potrawy z moich zbiorów? Czekam !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz