poniedziałek, 26 czerwca 2017

ZIELONA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

   Niezwykle prosta,wręcz banalna surówka- sałatka,która doskonale pasuje do pieczonego mięska. Świetnie sprawdzi się również do mięsa z grilla - serdecznie więc ją polecam.


Składniki:
  •  główka małej sałaty zielonej bądź połówka dużej
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki greckiego jogurtu
Warzywa dokładnie umyć,osuszyć.
Sałatkę pokroić w paski,rzodkiewkę w talarki,większe można przeciąć jeszcze na pół. Szczypiorek posiekać.Wymieszać.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą oraz pieprzem - wymieszać i wlać do naszej sałatki.
Całość dokładnie przemieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz