Składniki:
- 1/2 kg medalionów z indyka ( u mnie wyszło ich 6 sztuk)
- 12 średnich pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- pieprz
- przyprawa do indyka - u mnie Galeo
Cebulę oraz czosnek drobno kroimy w małą kostkę,pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze plastry.
Następnie medaliony obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony po ok 2 minuty - wyjmujemy na talerz. Cebulę oraz czosnek podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso,dodać pieczarki i chwilę dusić.Warzywa lekko obsypałam mieszanką przypraw Galeo do indyka oraz pieprzem.Dołożyć obsmażone mięso,zalać rosołem bądź wodą przegotowaną tak by mięsko się nie przypaliło a powoli dusiło.Całość dusimy ok 20 -25 min,pod koniec należy dodać śmietanę,ewentualnie doprawić pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz