Sama nazwa mi się niezbyt podoba,ale mięsko wyszło naprawdę smaczne,godne polecenia zwłaszcza dla osób,które lubią ostre smaki.
Składniki:
- 1 kg żeberek
- sól
- 1/2 szkl ostrego keczupu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- czubata łyżka musztardy
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka sosu sojowego
- łyżeczka chilli
Żeberka podzielić na porcję i posolić.
Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać i zalać nią żeberka ułożone w misce.Przykryć i wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc,ewentualnie na 3-4 godziny.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piec pod przykryciem ok 1 godziny, następnie zdjąć pokrywkę lub rozciąć rękaw i piec do zrumienienia.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz