We wtorek Dzień Matki, wyjątkowe święto.Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na ciasto skorzystajcie z mojej propozycji. U mnie spód to biszkopty bo nie miałam czasu na pieczenie....pomagałam kuzynce przy imieninowej imprezce.Polecam jednak biszkopt.
Masa budyniowa:
- 1/2 l słodkiego mleka
- 25 dag masła
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 3-4 łyżki cukru pudru
Spód ciasta czyli biszkopt lub biszkopty - brzeg tortownicy obłożyć plasterkami truskawek.Wyłożyć masę budyniową.
Masa -mus truskawkowy:
- ok 500-700g truskawek(świeżych lub mrożonych)
- 2 galaretki truskawkowe
Udekorować wg uznania.
Zjadłabym kawałeczek, takiego ciasta :)
OdpowiedzUsuńPyszny był,mamusia była zachwycona :|
OdpowiedzUsuńCo to znaczy " słodkiego mleka "? Czy ma to być mleko skondensowane slodzone?
OdpowiedzUsuńnie,to zwykłe mleko...gotujemy normalny budyń na mleku :}
Usuń