Składniki:
- 3-4 papryki czerwone
- podwójny filet z kurczaka
- op mozzarelli(kula)
- 2-3 pomidory
- ser żółty
- przyprawy wg uznania
Papryki sparzyć,osuszyć i przekroić na pół usuwając gniazda nasienne.Zielone ogonki można zostawić,będą stanowiły zielony akcent dekoracji.
Fileta podsmażamy w niewielkiej ilości oleju.Mozzarellę pokroić w małą kostkę,zaś żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach wg uznania.Pomidory sparzyć wrzątkiem,usunąć skórkę i pokroić w kostkę.
Usmażone mięso mieszamy z pomidorami ,połową mozzarelli i połową żółtego sera.Możemy doprawić czosnkiem,pieprzem,bazylią.
Tak przygotowaną masą faszerujemy papryki,posypujemy resztką żółtego sera i mozzarelli,ewentualnie bazylią.
Papryki pieczemy w 180stC ok 30-45 min,wszystko zależy od wielkości i grubości papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz