Znudził się Wam tradycyjny kotlet schabowy? Może poszukujecie czegoś innego? Ten przepis jest właśnie dla Was.
Składniki:
- schab b/k w plastrach 4 sztuki
- 2 duże cebule
- majonez
- ser żółty
- sól,pieprz
Kotlety schabowe myjemy,nie rozbijamy,przyprawiamy solą i pieprzem.Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną w talarki cebulę,na nią kładziemy przyprawiony schab i smarujemy majonezem całą powierzchnię mięsa.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stC,zapiekamy,aż majonez się zarumieni ok 40 min.Po tym czasie posypujemy żółtym serem i ponownie zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Danie kaloryczne? Owszem,z pewnością nie należy do dietetycznych...ale bez przesady.Czy takie obiady są codziennie? Pewnie,że nie.Sama odkopałam ten przepis,zjadłam ze smakiem i żyję.Uważam,że jedzenie wszystkiego z umiarem nie szkodzi..
Super
OdpowiedzUsuń