- podwójna pierś z kurczaka
- kapusta pekińska
- ogórki konserwowe 4-5 sztuk
- 3-4 czerwone cebule
- groszek + kukurydza
- przyprawa gyros
- keczup,majonez
- sos czosnkowy
Pozostałe warzywa pokroić w kostkę,groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy(użyłam małej puszki groszku i kukurydzy). Układać warstwami w kolejności:
Mięso + keczup + ogórki + sos czosnkowy + cebula + kukurydza i groszek razem wymieszane + majonez + keczup + kapusta pekińska
Do tej sałatki używam sosu czosnkowego zrobionego samodzielnie.Myślę,że napiszę kiedyś post związany z sosem czosnkowym,teraz tylko ten do sałatki podam
Sos czosnkowy:
- 4 łyżki śmietany gęstej 18 %
- 2 łyżki majonezu
- 6 ząbków czosnku( ew 4 jeśli chcecie sos delikatniejszy)
- szczypta pieprzu
Pysznie wygląda jutro zrobię ;)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo,czekam na opinię czy smakowała.Będę wdzięczna o wysłanie zdjęcia sałatki(na fb w wiadomości prywatnej lub na e-mail aniamariusz2@wp.pl)
Usuń