Składniki:
- 6 pałek bądź 3 ćwiartki z kurczaka
- 100-120 g kiełbasy chorizo
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g ryżu brązowego
- ok 0,75 l wywaru drobiowego ( rosołu)
- łyżka słodkiej mielonej papryki
- sól,pieprz
Umyte,osuszone mięso posypać solą i pieprzem,obsmażyć na 2 łyżkach oleju.
W dużej brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju,zeszklić posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Wrzucić plasterki chorizo,przesmażyć. Dodać połówki pomidorków , paprykę oraz suchy ryż. Całość zalać wywarem.
Na wierzchu ułożyć obsmażonego kurczaka,przykryć brytfankę i piec 40 min w 180 st.C.
Po tym czasie odkryć naczynie i dopiekać 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz