Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 5 jajek
- 30 dag sera żółtego
- puszka kukurydzy
- mały słoik cebulki marynowanej
- 4-5 łyżek chrzanu
- 2-3 łyżki majonezu
- mały jogurt naturalny
- szczypiorek
- sól,pieprz
Pierś kurczaka przyprawić solą,pieprzem i smażyć z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę.
Jajka ugotować i pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Z chrzanu, majonezu i jogurtu zrobić dość ostry sos.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, zalać sosem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wierzch sałatki przybrać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Można również zostawić trochę cebulki marynowanej do dekoracji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz