poniedziałek, 25 maja 2020

KOTLETY INDYCZE W FISTASZKACH

    Takie kotleciki zrobią furorę na uroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami.
Składniki:

  • ok 50 dag filetu z piersi indyka
  • 10 dag orzeszków ziemnych
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 2 jajka 
  • sól, pieprz 
  • papryka ostra mielona
Mięso pokroić w plastry bądź paski ale nie rozbijać. Oprószyć solą,pieprzem oraz ostrą papryką. 
Na talerzu wymieszać bułkę tartą, parmezan starty oraz drobno posiekane lub krótko przemielone orzeszki . Jajka roztrzepana z drugiej misce.
Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajku, następnie obtoczyć w panierce . Smażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz