Składniki:
- 200 g piersi kurczaka
- 300 g pieczarek
- gotowe ciasto francuskie
- cebula
- ząbek czosnku, przyprawa do kurczaka
- natka pietruszki
- żółtko
- ok 100 g sera żółtego
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić ulubioną przyprawą.
Rozgrzać patelnię i usmażyć.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać pieczarki obrane i pokrojone w drobną kostkę. Gdy woda odparuje dodać usmażonego kurczaka , ząbek czosnku przeciśnięty . Doprawić do smaku solą,pieprzem,dodać natkę pietruszki.
Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów. Nakładać na środek po dwie łyżki farszu i zlepiać ze sobą końce po obu stronach.
Posypać startym serem .
Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy ok 20 min w 180 st. C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz