Składniki:
- 2 długie grubsze ogórki
- pęczek rzodkiewek
- 5 dag żółtego sera
- 1/2 pęczka drobnego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól,pieprz
Rzodkiewki oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser żółty również zetrzeć na małych oczkach.Szczypiorek opłukać starannie i drobno posiekać.
W misce połączyć starte rzodkiewki,żółty ser i szczypiorek.Dodać majonez,doprawić do smaku solą i piperzem i starannie wymieszać.Taki farsz nałożyć do wydrążonych ogórków.Udekorować szczypiorkiem.
Podawać po schłodzeniu.
Mój farsz mimo mocnego schodzenia nie wytrzymał upałów i troszczeszkę spłynął Goście jednak byli zachwyceni a ogóreczki szybko się skończyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz