Składniki:
- ok 500g fasolki szparagowej
- 2 duże pomidory lub pomidory koktajlowe
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- sól,pieprz,czosnek
Fasolkę szparagową umyć,oczyścić i pokroić na szerokie paski(niekoniecznie).Blanszować ok 4 min we wrzącej,osolonej wodzie.Odcedzić.Gdy mięso jest usmażone na tą patelnię wrzucić fasolkę,wycisnąć 1-2 ząbki czosnku,przyprawić niewielką ilością przyprawy do gyrosa,wymieszać i chwilę podsmażyć.
Pomidorki pokroić w większe kawałki,dodać pokrojone usmażone mięsko oraz fasolkę szparagową.Całość dokładnie wymieszać,ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Do tego dania pasują również frytki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz