Upiec biszkopt z 6 jaj
Ciasto II:
- 30 dag mąki
- 5 dag margaryny
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki ciepłego mleka
- 1/2 łyżeczki amoniaku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa śmietankowa:
- 1 l śmietany 36%
- 1 szklanka cukru pudru
- galaretka o smaku owoców leśnych
- 1/2 l malin
- 1/2 l jagód lub borówek
- 1/2 l czerwonych porzeczek
- 2 galaretki o smaku owoców leśnych lub kakao do posypania
Masę podzielić na 3 części:do jednej dodać maliny,do drugiej jagody lub borówki a do trzeciej porzeczki.
Złożenie ciasta:
Biszkopt- masa śmietankowa z malinami-ciasto II- masa śmietankowa z borówkami- ciasto II- masa śmietankowa z porzeczkami- wierzch zalać tężejącymi galaretkami lub posypać kakao
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz